top of page

Kerstviering

15 december was er in de eetzaal het jaarlijkse kerstspel voor alle kinderen die het eetzaalproject en de Apollo bezoeken. Vele moeders waren erbij aanwezig.

Om 10 uur werd door de onderwijzers Tatiana en Neysa het startsein gegeven. Er werd begonnen met spelletjes zoals zaklopen , lopen met een aardappel op een lepel in de mond, en natuurlijk volley ballen. De strijd ging tussen de families, moeders met hun kinderen. De winnaars kregen panetones ( kerstbrood) en grote knuffels.

In de loop van de ochtend werd er een poppenkast opgevoerd door de medewerkers van de gemeente die dat vrijwillig hebben gedaan.

Daarna volgde de kerstmaaltijd. Er was op 150 personen gerekend, maar dat bleek toch een beetje te weinig waardoor het eten werd gedeeld. Niemand is met een lege buik naar huis gegaan. Als verrassing kwam Rebecca ( een vroegere student die ondersteuning heeft gehad van de stichting Tristan) samen met haar bazin. Zij brachten taarten die ze zelf gebakken hadden. Het was heerlijk.

Na het eten volgde het kerstverhaal, dit jaar uitgevoerd door de kinderen zelf. De rol van Jozef werd uitgevoerd door Ariel, Anna’s petekind. Zij heeft jarenlang voor hem en zijn zus Adriana gezorgd. Ariel heeft goed meegeholpen tijdens de voorbereiding van het kerstspel zoals het in elkaar zetten van het decor.

Daarna werden de cadeautjes uitgedeeld die er voor de kinderen waren uitgezocht. Er volgde nog een verrassing, want het medisch team dokter Alvaro, verpleegster Patricia en tandarts Edgar hadden samen voor alle kinderen een klein cadeautje. Dit was heel erg leuk. Nadat alles was opgeruimd kregen alle moeders nog een kerst voedselpakket. Dit is mogelijk gemaakt dankzij alle donaties. Maar ook de inzet van onderwijzers en een aantal leerlingen hebben enorm veel geholpen en Marianne de kokkin en Eva en haar dochters Laura en Ruth, en Maria Carmen en haar broertje, die hebben vooral geholpen het uitzoeken van de kleding en cadeautjes en het maken van de kerstpakketten.

23 en 24 december worden er nog voedselpakketten uitgedeeld aan de arme mensen in de stad. Verslag daarover volgt later.

EERDERE BERICHTEN

ARCHIEF

TAG

bottom of page