top of page

De wonderbaarlijke vermenigvuldiging van rolstoelen

Hallo Allemaal,

Ik wil jullie even vertellen over de wonderbaarlijke vermenigvuldiging van rolstoelen en het weggeven daarvan.

Het geval wil dat er vanuit Spanje rolstoelen zijn opgestuurd naar Zuster Bruna. Afijn om een lang verhaal een beetje kort te houden heb ik daarvan via zuster Fulvia (een goede vriendin van mij) 2 rolstoelen gekregen voor de kinderen van de familie Costa. Op voorwaarde dat ik voor haar een gasfornuis ging kopen voor een arm familie in de campo. Natuurlijk ben ik akkoord gegaan met die deal.

Die 2 rolstoelen had ik naar de familie Costa gebracht, maar 1 rolstoel was veel te groot voor 1 van die kinderen. Maar er lagen tussen al de rotzooi op hun patio (binnenplaatsje) 2 oude rolstoelen voor rot en oud ijzer waarvan 1 een kinderrolstoel.

Nu ben ik via solidaridad te weet gekomen over een werkplaats die oude rolstoelen opknapt (dat was wel meer dan opknappen hoor). Ik ben daar natuurlijk heen gegaan en heb daar die rolstoelen afgegeven. Uiteindelijk 3 rolstoelen, want van de SOS kinderdorpen kreeg ik ook nog een opknappertje én ook nog een kinder-looprek.

Je kan bijna wel spreken over een wonderbaarlijke vermenigvuldiging van rolstoelen.

Ze hebben het hartstikke mooi opgeknapt, weer bijna als nieuw. Wat kapot was en aan onderdelen ontbrak hebben ze gemaakt, de bekleding vernieuwd, assen van de wielen en banden vervangen, voetsteunen op maat gemaakt, en een likje verf erover.

Ze hebben dit kunnen doen voor de prijs van 1100 bs (145 euro). Dus 3 rolstoelen compleet gerenoveerd kan ik wel stellen. Er is nog een tafelblad voor de rolstoel van het kindje van de familie Costa in de maak, maar dat zit al bij de prijs inbegrepen en het looprekje.

Ik heb nu in totaal 4 rolstoelen weggegeven, en eentje staat nog als reserve bij ons in de medische post. En nou heb ik al weer een nieuwe oude rolstoel erbij gekregen! Ja, die laat ik ook opknappen. Ik ben ervan overtuigd dat die ook een hele goede bestemming krijgt. Ik vind het echt wel bijzonder wat er is gebeurd: er is iets in gang gezet.

Voor het gastoestel heb ik 40 euro betaald. En dan had ik nog een po stoel willen kopen maar de moeder van de kinderen denkt dat geen zin heeft, ze hebben een wc pot, en de kinderen gebruiken een ondersteek, en pispotten. Een eettafel zal ik nog wel kopen voor hun want dat hebben ze niet.

EERDERE BERICHTEN

ARCHIEF

TAG

bottom of page