top of page

Oproep van Anna voor Alvina


Speciaal wil ik vertellen over doña Alvina. Ze is een jonge vrouw van begin 30 met 3 kinderen, een meisje van 6, een jongetje van 8 en een baby van 2 maanden oud. Zij heeft kanker met uitzaaiingen en door een ruggenmergpunctie is ze vanaf haar middel verlamd geraakt, waardoor ze bedlegerig is. Ze lag op een stromatras, maar inmiddels hebben we een nieuw bed voor haar kunnen kopen en via puente de solidaridad hebben we een anti decubitus matras en een rolstoel te leen gekregen. Ook kochten we een koelkast. Alvina ligt momenteel in het ziekenhuis om het dode weefsel weg te halen van decubitus wonden, maar ik ben bang dat die wonden daar niet zullen genezen, want de verzorging is verschrikkelijk. Ze komt morgen of overmorgen thuis en we willen de wondverzorging via het personeel van onze medische post op ons nemen. Haar man is een goede man: hij heeft alles gedaan in zijn vermogen om genezing te vinden voor zijn vrouw. Alles wat hij had aan waarde tot aan zijn meubilair toe heeft hij moeten verkopen en hij heeft geld geleend om de dure onderzoeken, medicijnen en chemokuren te kunnen betalen. Hij is ten einde raad, hij is een vrachtwagenchauffeur en momenteel zit hij op een rit naar Peru. Er is gelukkig een hele goede buurvrouw die voor de kinderen zorgt, speciaal voor de 2 maanden oude baby.

Er is nog van alles nodig, onder andere: incontinentie materiaal voor moeder en kind, baby melk, wondverzorgings-, ontsmettings- en verbandmaterialen, medicijnen, beddengoed. En er is nog geen tafel, kast of stoel in huis. Afgelopen dinsdag is er nog een afspraak geweest met een andere oncoloog, de beste van Cochabamba. Twee keer per dag wordt haar wond verzorgd. Er is haar geen enkel recept of een wondbehandelingsplan uit het ziekenhuis meegegeven. Daarom heb ik een dermatoloog ingeschakeld die ik ken en zij heeft een behandelplan voorgeschreven. Hopelijk heeft de behandeling nog een positief resultaat voor haar. Wonderen bestaan, is de hoop.

EERDERE BERICHTEN

ARCHIEF

TAG

bottom of page