top of page

Bolivia Holanda

Eind 2012 zijn we begonnen met de hulp aan de bevolking van Kasa Huasa om een school te bouwen. We kochten in november 2012 bouwmaterialen en op 1 februari 2013 stonden er drie lokalen waarin 80 leerlingen begonnen. Dit was het begin van de school Bolivia-Holanda in Kasa Huasa, net buiten de stad Cochabamba.

Na de eerste lokalen en een toiletgebouwtje is er een tweede verdieping gerealiseerd. De speelplaats is verhard en er is een overkapping gemaakt zodat de kinderen beschermd worden tegen de hete zon. Rondom de school is een omheining gemaakt zodat de kinderen er veilig kunnen spelen en leren.

 

In 2015 wordt het dak aangelegd op de tweede verdieping van de school. Het schoolplein wordt voorzien van een overkapping in 2016.

De school ‘Bolivia Holanda’ bestaat in 2022 uit 14 lokalen waar dagelijks les wordt gegeven aan zo'n 1000 kinderen. De behoefte aan lokalen blijft hier groeien waardoor er geld wordt ingezameld om dit te kunnen realiseren. Daarnaast dienen de huidige lokalen ook onderhouden te worden. 

bottom of page