ATIY GROEIT 

SAMEN MET ST. ANTONIO

Atiy Nederland is een groep enthousiaste mensen die in 1997 het initiatief heeft genomen om een school voor kansarme kinderen in Bolivia te realiseren.  Nu staat er in St. Antonio de Buena Vista een school met 18 leslokalen waar dagelijks ruim 800 kinderen onderwijs volgen. Op deze wijze wordt er gewerkt aan een betere toekomst voor de hele lokale bevolking. Er wordt onderwijs gegeven aan kinderen van 5 tot 15 jaar. St. Antonio de Buena Vista is een voorstad van Cochabamba (Bolivia). 

 

Betere toekomst

De kinderen gingen voorheen overdag bedelen en leefden op straat. Nu volgen ze lessen aan de Atiy School en werken ze aan een betere toekomst. Atiy Nederland is ten aanzien van de bouw 'hoofdsponsor'. De bouw zelf en het onderhoud wordt gedaan door de lokale bevolking. Dat maakt Atiy een bijzonder project: voor, maar vooral ook door de lokale bevolking in Bolivia. 

 

Bouwen door

Sinds de bouw van de school, de aanwezigheid van Anna Haarman en de ondersteuning uit Nederland, worden er meerdere initiatieven in en rond St. Antonio de Buena Vista ontplooid waarbij Atiy betrokken is. Er is naschoolse opvang, een medische post en een schoon drinkwatervoorziening gerealiseerd en de lokale bevolking wordt ondersteund op het gebied van land- en tuinbouw.

ATIY 1997
ATIY nu