De tuinkas

August 9, 2019

 

 

In de tuinkas hebben we dankzij donaties onderhoud kunnen doen. Het schaduwnet was hoog nodig toe aan vervanging (hing er als flarden bij)  en ook rondom en in de kas zijn er kleine aanpassingen gedaan ten bate van het klimaat in de kas voor de groei van groentes op hydrocultuur.

Dan hebben we de stellages waar de planten op groeien uitgebreid. En ook zijn de stellages nu elk individueel voorzien van watervoorziening met een klein pompje ( op moment van schrijven wordt dit geïnstalleerd), zodat we op elke stellage een andere groente soort
kunnen verbouwen en op verschillende tijdstippen kunnen planten, zodat we niet alle groentes in 1 week tijd moeten oogsten, opeten en verkopen. Vooral voor het eetzaal project is dat gunstiger om zodoende meer zelf voorzienend te zijn. Op die manier kunnen we elke dag groentes uit eigen tuin eten.

Het verbouwen van groentes op hydrocultuur is in Bolivia in opkomst vooral omdat er schaarste is aan (schoon) water; zo ook bij ons in het project. Vanaf april tot eind november regent het amper. Er zijn geen grote rivieren die Cochabamba van water voorzien, men is
afhankelijk van grondwater dat steeds verder wegzakt en schaarser wordt.

De leerlingen van de school Atiy zijn ook zeer geïnteresseerd in dit project en ze hebben gevraagd of de leerlingen van het voorgezet onderwijs hier les in kunnen krijgen. Natuurlijk staan we hier open voor.

Please reload

EERDERE BERICHTEN

February 12, 2020

August 9, 2019

August 9, 2019

April 5, 2019

Please reload

ARCHIEF

Please reload

Please reload

TAG

MUCHAS GRACIAS!

 

Contact

Stichting Atiy Nederland

Tel. +31 (0)6 13758084

info@atiy.nl

Post adres (NL)

Peereboom 30

6074 DH Melick

 

Bank

NL36ABNA0517760207

T.n.v. Stichting Atiy Nederland

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Disclaimer

Atiy is een ANBI geregistreerde organisatie. ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Ons fiscaal nummer is 8079.67.944 / dosnr 40669